• Reklaam
Koeru Perekodu

Mazda 2 1.4 59kW 06a. - cabernet1

Andke ka teistele mazdaklubi foorumi kasutajatele teada mis autoga sõidate.

Re: Mazda 2 1.4 59kW 06a. - cabernet1

PostitusPostitas cabernet1 » 07 Juun 2011, 14:06

Vanapeer kirjutas:.. väravast sisse. :)

Siis vaata ka, et väravaid kasutad. Alles üleeile sain uhiuued väravad keevitusest kätte, terve eilse päeva lihvisin ja värvisin neid, paigaldasin... kella 18.00 paiku aga üritas üks blondiin "vanast harjumusest" minu vanasti puuduvate väravatega hoovis oma parsat ringi pöörata... joppas, et märkas ja pidurdas... Muidu oleks mu 100 euri olnud vastu pükse.
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas Vanapeer » 07 Juun 2011, 20:30

mul õnneks silmanägemine on veel alles :P
Kasutaja avatar
Vanapeer

PostitusPostitas cabernet1 » 07 Sept 2011, 23:19

Täna hakkas igav. Koukisin garaažist välja kanku mingit ilgelt vana (kasutamata) õlilaadset ollust ning süstla... Putuka karbid ning uksed koorisin plastkatetest ja vaibaservadest puhtaks ning kukkusin masinat leotama. Süstlatäis süstlatäie järel läks märjukest igasse auku nagu Balti jaama taga narkomaanide veeni...
Siis tiirutasin pisut, et õli laiali loksutada, lappasin detailid külge tagasi ja pesin lejooksnud, väljatilkunud õli maha...
Vähemalt selle talve peab vastu. Eks kevad näitab, mis edasi saab. Pere eelarve näitab igatahes, et suurt raha putukas ei saa ning uus masin osta oleks odavam.
Liisingperiood lõppeb novembris, õnneks sain pangaga kokkuleppele liisingu pikendamiseks, et järjekordne harulduseks muutuv sõiduk kuskil laadaplatsil päris ära ei mädaneks.
Selleks talveks tuleb muretseda ka 2 uut naastrehvi ning kevadel jooks suverehve... Ilmselt suuremad kulutused sellega ka piirduvad.... Kui just 5 aastat vana aku ei esita lahkumisavaldust...
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas Funk » 08 Sept 2011, 08:09

cabernet1 kirjutas:Süstlatäis süstlatäie järel läks märjukest igasse auku nagu Balti jaama taga narkomaanide veeni...

Päris hea võrdlus :D
Kasutaja avatar
Funk

2004 Mazda 6

PostitusPostitas cabernet1 » 22 Okt 2011, 08:27

Ei ole küll mehaaniline muudatus kuid siiski infoks, et peale 5-te aastat pangaorjust sai eile allkirjastatud liisinglepingu pikendus pangaga veel kaheks aastaks.
Sellest tingituna jääb antud konn foorumisse ja klubisse edasi tilbendama :mrgreen:
Hetkeolukord: LS 68 560 km. Suverehvid kulunud peaaegu siledaks, järgmist suve nad enam ei teeni. Talverehvid on ootevalmis, kuid järgmist talve need kah enam ei teeni.
Aku algsest mahutavusest on järgi jäänud 68% ning ilmselt antud talve üle ei ela... Esistange on alates viimasest talvest ikka veel lääpas... Kui need iluvead kõrvale jätta, on sõiduk heas korras. Mõned plastnaginad ja kummikriginad nagu odavsõidukite ja luukpärade puhul tavaks on...
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas cabernet1 » 25 Okt 2011, 09:03

Aitab jamast. Puhkus on lõppemas...
Sai masin kanali peale aetud, esistange taas üles tõstetud, katkised kohad tagant toetatud ja kinni needitud ning esistange lisa, mis eelmise talvega küljest lendas, selleks talveks taas ette tõstetud :mrgreen:
Lisaettevõtmisena sai tagaluugi ülesse serva tehtud kinnitused lisapiduritule korpuse kruviga kinnitamiseks. Põhjuseks meie kliimas rabedaks muutuvate plastkõrvade osaline hävimine ning viitsimatus iga luugi sulgemise järel jälle antud korpust mööda salongi või parklat taga otsida...

Kui pisut rohkemat infot saan kogutud, lendab masinalt automaatne päevatulede lülitus ning saab lisatud udutulede asemele päevatule LED-id.
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas cabernet1 » 08 Nov 2011, 16:09

Rääkige nüüd targad, millega valuvelgi puhastada? Aja jooksul on piduritolm, tänavasaast ja pigi sügavale imbunud... Kui just rattaid alt ei võta, ei saa neid ka sees pesta, seetõttu ka üha enam sodi koguneb.
Väljast pole viga, kuid seest anna kannatust... Bensiin ja nafta on küll tugevaks abiks, kuid mitte piisavalt.
Kuna sai mindud üle talveajale ja talveratastele, sooviks suvised veljed taas ilusaks teha, et järgmist aastat oodata. :)
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas Mario » 08 Nov 2011, 16:35

ma võtsin poeriiulilt selle harjaga pudeli.. tervet jooksu sain lausa 2 korda pesta :) maksis miski 4€... Mina olen tulemusega rahul, aga kui on peenike kodar, siis pudeliharjast ei pääse. :P
If you can't fix it with a hammer... Then you've got an electrical problem!! :idea:
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas tomkulibin » 08 Nov 2011, 19:22

Silikoonieemaldi peaks rasvase lahti võtma, "AJAX"i üldpuhastusaine peaks ülejäänu ära võtma.
Kasutaja avatar
tomkulibin

PostitusPostitas cabernet1 » 13 Nov 2011, 14:19

Aitäh Viljandi veevärk kaevetööde eest ja sama suur tänu Viljandi linnavalitsusele kui tee valdajale, et taaskord saan Teie tegevuse ja tegevusetuse tõttu oma rahakotti kergendada.
Nimelt siis kaevas Veevärk minu hoovi sissesõidutee ette kraatri, mille kattis pärast killustikuga, mis seal kuigi kaua ei püsinud... Linnavalitsus aga kui tee valdaja antud auku ei remontinud... Oma hoovist tagurpidi väljudes sõiduteele, millest on suhteliselt suur osa pahatihti kinni pargitud, pean keerama rattad lõpuni välja, et mitte mõnda seisvat masinat kraapida. Nii siis juhtuski, et parempoolse esimese ratta vedru ei pidanud antud jamale vastu ning otsustas oma kohalt lahkuda... Õnneks on ilmas häid inimesi ning juba kolmapäeval peaks masina taas korda saama... Siiski on küsitav, kas seda närvide mängu ja ajude komposteerimist vaja on? Antud mure oleks saanud ära hoida.

Ilmselt tulevad selle kohta ka pildid, kas minu või Mario poolt, kes usinasti pakkus oma teeneid antud probleemi lahendamisel... Iseasi, kellel meist on mahti digikat kaasas kanda :think:

Hetkel on suurimaks mureks lahenduse leidmine töökojas veedetud ajal lapse vajaduste rahuldamiseks... Nimelt siis rinnaga toitmine ja toidu väljutamispakendi ehk mähkmete vahetamise koht... :mrgreen:
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas Mario » 13 Nov 2011, 14:55

mul on digikas koguaeg tunke taskus 8) mine sa tea, millal vaja imelikest asjadest klõpsu saada.. ühe diisli pumba remondis aitas kõvasti kaasa näiteks. :D :D

aga jah, teeme sul selle nikastuse korda. :) loodame, et veevärk ka oma kadunud mõistuse kokku korjab ja asju ükskord õigesti hakkab tegema. Miskipärast on mul tunne, et sa, Ain, pead minema Linnaviletsusse ja rusika vastu lauda korra lööma.
If you can't fix it with a hammer... Then you've got an electrical problem!! :idea:
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas cabernet1 » 13 Nov 2011, 16:29

Mario kirjutas: Miskipärast on mul tunne, et sa, Ain, pead minema Linnaviletsusse ja rusika vastu lauda korra lööma.

Tegelt juhtisin ma linnaviletsuse tähelepanu antud kohale juba juuni kuus... siiamaani pole muhvigi liigutatud. Ilmselt jääb suurem kisma ära, kuna minu kasutada ei ole samad finantsid, mis omaviletsuse ringkaitsel... Ainsaks võimaluseks neid seljatada, oleks oma masinaga "hüppesse" minna samasse auku, siis kutsuda kohale kindlustus, politsei ja treiler. Fikseerida toimunu ning lasta linnal juba maid jagada kindlustusega... Kahjuks omavastutuse 200 euri on liig suur raha perele, et seda shoud rahva raha eest jälgida.

Samas s*ta asja juures ka killuke mett. See kraater asub seal värava ees juba 2006-da aasta juuli kuust saati. Alates detsembrist künnan oma mazdaga seda auku päevas keskmiselt 4 korda ja pahatihti täislastis masinaga. Sellisel juhul tuleb anda fordi inseneridele au, et nad on ehitanud NII VASTUPIDAVA masina, et siiani pole isegi klobinat sildades, suurematest vigastustest rääkimata.
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas cabernet1 » 17 Nov 2011, 08:27

Nüüdseks Mario juures käidud. Õnnetuseks selgus kohapeal, et parempoolne esivedru on kaotand esimese ringi jagu oma pikkust... aeg teadmata, kuid murdunud koht oli juba jõudnud tugevalt rooste minna.
Kraater linnas, oli lihtsalt viimane piisk, mis päästis vedruköndi oma kohalt minema ning see omakorda lõhkus amordi tolmukatte. Kohapeal selgus ka, et parem esimene kont on oma töölepingu viimases faasis ning soovib asendamist.
Hetkel pandi masin samamoodi kokku tagasi, sest esiteks ei olnud koheselt varuosasid võtta (tellimisel) ning teiseks on minul puhkusejärgne kuu... :thumbdown:
Igatahes tänu Mario innukusele on teada ka hinnakiri: Vedru 25 €, Tolmukate 6 €, Kont 6 € tk, Õlled ca 1 € tk :mrgreen:
Kohe kui eelarve lubab ning varuosad kohale jõuavad, tuleb taas ette võtta sama sõit ning saab suksu olukorra paremaks.
PS! Kohal olnud õppejõud teadis rääkida, et nõrk esisild on M2-e ja fordi tüüpviga... samas kõik minu külastatud foorumid, portaalid ning ajakirjad/raamatud annavad nii Fiesta kui M2-e kirjeldusena positiivsust just viitega sildade pommikindlusele... Samas õigus kõigil, kes räägivad, et kuna ford, on remont odav... :wave:
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas Mel206 » 17 Nov 2011, 11:47

cabernet1 kirjutas:Tegelt juhtisin ma linnaviletsuse tähelepanu antud kohale juba juuni kuus...

Need igast õlininad,kelledega sul on olnd tarvis maid jagada,pole kedagi kes oles asfaldi laotus massina peal ametis. :? Ega see tuuleveskitega võitlus pole eriti kunagi tulemusi andnud,kui just pole teatud tuttvusi.
keretööd,keevitus,maalimine 56849477
http://nagi.ee/photos/melkoiv/sets/
Kasutaja avatar
Mel206

PostitusPostitas cabernet1 » 17 Nov 2011, 12:42

Selles suhtes ei ole hullu, hetkel on mu enda poolt antud kraater munakive täis laotud ja sõitmine siledam... Eks mingi aeg peab ilmselt pisut kruusa tellima, tsementi ostma ning terve väravaesise osa kõnniteest ära betoneerima... On talvel ka lihtsam lund minema lükata. Kahjuks nurgakrundi omanikuna tervet kõnniteed 1,5 m laiuselt ja 70 m pikkuselt minu eelarve ise rajada ei luba... Samas ega ole kokkuhoidu ka tegematusest. Palkmaja on sõiduteest ca 2,5 m kaugusel ning neist kraatritest läbikihutavad maasturid kastavad majaseina igal võimalikul hetkel... Korduvalt olen ka ise täis pritsitud saanud oma õues... Samas on see siiski autofoorum ning eelkõige pajatan masinaga seonduvast. Muidugi teede üldine olukord ja oma riiete puhtus kajastub ka sõiduki tehnilises olukorras ja üleüldises puhtuses...
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas Mario » 17 Nov 2011, 13:13

njaa.. eks ma olen selline, et teeb meele mõruks, kui tulemust ei ole tehtud tööl. :D
Ain õnneks oskab rahustada. "Kondi" hind on siiski 9€, väike näpsukas sul.. aga jah, muidu on suhtkoht odavad tükid isegi. Endale meeldis just mootori töö ja siduri käik.. Kuidagi liiga hästi, võrreldes enda autoga. Ja nähtavus on sellel putukas päris asjalik. :thumbup:
No ega enne ei saagi ju midagi arvata, kui ise ei proovi.

Et siis, sõber, hõika, kui vaja. Sinu jaoks on garaažiuks alati valla. :)
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas cabernet1 » 21 Dets 2011, 07:55

Nõnnamoodinii.
Eile lõunaks siis Mario raske töö tulemusena vahetatud parempoolne esimene vedru, amordi läbilöögi puks ning tolmukate. Sõita on suisa harjumatu. Plastik ei nagise salongis, auto on pehme ja stabiilne, hambad ei plaksu iga ebatasasuse juures... :D
Ei tea, kas tegemist uue vedru eripäraga või olin harjunud jäikusega, kuid tundub kuidagi, et parem nurk vedrutab pisut pehmemalt kui vasak. Ehk siis uus vedru on pisut pehmem, kui seda on originaaldetail.
Sillastend näitas väga head tulemust. Vaid üks tagumine ratas näitas pisikest väljapoole vaatamist, kuid see pidavat olema põhjustatud mõnest august või kasvõi niisama sillakinnitus poltide loksust. Põhimõtteliselt seda reguleerida ei saa. Samas on tegemist eimidagi ütleva teadmisega, sest see möödajooks oleks võrreldav ühe juuksekarva kaotamisega tekkinud vigastusega inimese puhul...

Tööjärjekorda on ootamas siis kontide vahetus, pidurivedeliku - roolivõimuvedeliku - jahutusvedeliku vahetus ning ilmselt pole kaugel ka aeg, mil tuleb hakata soetama uut rihma koos rullikutega. Läbisõit hetkel 69 500 km ning masinal vanust täpselt 5 aastat ja 2 nädalat.

Arvutatud sai ka kulusid ning hetkeseisuga kui liisingmakse on ca 200 € kuus, siis tundub, et iga 5 aasta kohta remondifondina sisse suunata 5 kuu liisingraha ei olegi nii kolossaalne... Kui enam liisingut ei oleks, mis siis veel saaks :mrgreen:
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas Mario » 23 Apr 2012, 20:15

nuh sõbrake, sõna vaikib, kas minu töö endiselt kestab? või pean hakkama sind Tartusse kutsuma vigade paranduseks? Või ei olegi enam midagi parandada?? :mrgreen:
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas cabernet1 » 01 Mai 2012, 15:29

Peale muretundmist teemal, et ma olen foorumis na tasaseks jäänud, leidsin vajaliku olevat seda ka põhjendada. Nimelt Mariol on õigus... masina puhul pole midagi peale viimast remonti/hooldust midagi tehtud. Lihtsalt õnneks siiani pole midagi lagunenud. :thumbup:
Kevadised tavapärased asjad vaid: Õlid, filtrid, pesud ja tolmuimejad...
Peale survepesuriga kapotikaane all majandamist küll korra turtsatas enne käimaminekut, kuid see probleem lahenes koos üldise kuivamisega. Hetkel ise rohkem lapsega ja lapsele toa ehitamisega hõivatud ning seetõttu siin ka suht harva...
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas dilidon » 01 Mai 2012, 19:37

cabernet1 kirjutas: Hetkel ise rohkem lapsega ja lapsele toa ehitamisega hõivatud ...

Üks parimaid/kasulikemaid viise oma aja kulutamiseks.. Oled välja vabandatud :wink:
Tean väheseid asju,nendestki vähe..
Kasutaja avatar
dilidon

PostitusPostitas cabernet1 » 24 Mai 2012, 20:02

Tekkis pisut aega ka auto jaoks, siis m6tsingi, et teen pisut pulli. Nimelt M2 on esiklaasi m6istes nagu akvaarium ja pikemad s6idud v2sitavad silmad ikka v2ga 2ra... Nii ma siis turukile garaazist yles otsisingi ja paraja riba valmis l6ikasin... pisut clin pesuvahendit ja pisut soojapuhurit... matkamati tykiga enamv2hem mullid v2lja ja k2ib kyll. V2ljast just ilus ei ole, kuid see osa nii ehk naa k6ikaeg tolmu all, seega mulle ja kriime ei m2rka keegi.
Sai ka uued kojamehed ette ning raadioantenn seest vindipulgaga ja v2ljast sneitsriga yle k2idud, et tyypilise fordi viga - Oksydeerunud raadioantenn taas head yhendust annaks.
Lisaks sai k6ik kojamehe liigendid yle m22ritud ning juba oligi n2ha tagakojamehe peal oksydatsiooni j2lgi... Poleks rska puhastand ja m22rind, oleks ilmselt j2rgmise aasta samaks ajaks kinni olnud...
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas Mel206 » 24 Mai 2012, 22:39

Kle sihke kirjutus viis sulle küll ei sobi :? näita pildinäol seda kile tuuningut
keretööd,keevitus,maalimine 56849477
http://nagi.ee/photos/melkoiv/sets/
Kasutaja avatar
Mel206

Eelmine

Mine Lugejate autod

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist