Olen üle tüki aja foorumis ja ei lähe 5 minutitki, et lollustega hakkama saada
mhm. mul kursaõde pani oma Scorpale needsamad Masteri C-protid... ei tea, kas me võimlesime 4 mehega, et maha saada?
ja maha me neid ei saanudki. Jäi ikka see, et velje pealt korra lahti, ääred puhtaks, seebiga kokku ja lasime õhu sisse tagasi... Scorpa velg on ka muidugi see tore, kus plekkveljel on kõvad randid, mis peaksid rehvi paigal hoidma...
Aga et siis autoteemadel...
peale seda, kui suutsin tagasilla reguleerpoldid puru keerata, tõmbasin tuimalt elektroodiga punktid peale hetkel kontsudele ja nii jäi. 60€ uue poldi eest on veidi liigne. Kui kellelgi on korralikke GW tagasilla reguleerpolte tagasillale, olen üks suur kõrvik.
Ostsin uue šarniiri, mis tuleb lähiajal ära vahetada, siis ootan võimalust klaasikotta minna.. Tuleb välja, et Eestist Mazda klaasi saamine on üsna raske. Elvas neid klaase vorbitakse, kuid paraku on tellimused muudele markidele suuremad ja Mazda klaasi kohe võtta pole. Nii ma siis ootan siin juba tükimat aega. Järgmiseks nädalaks peaks saabuma siis lõpuks see õnnis hetk, et ma saan ka uued kojamehed osta.
Koolis oli niisama igav viimastel nädalatel, nokitsesin Lennu diiselbemarit, Cabernet käis ka paar korda oma lonkava mutukaga ja siis sai õndsale puhkusele. Et jõulud ladusalt läheks, sai ära vahetatud õli ja küünlad. Läks ikka sisse King Oil ja küünlad BCPR-6ES. Hetkel küttekulu külmemate ilmadega on vähe tõusnud, kuid eks oma osa on ka külmalt lühike ots poodi ja tagasi... Maanteekulu on igati eeskujulik siiani - paagitäiega jutti ligi 920km söögi- ja metsapeatustega. Oli lihtsalt igav noh ja sai natuke tööasju aetud ja silmaringi avardatud lõunanaabrite juures.

kleepisin ka ühe tuuningvärgi ette, nüüd on siis märgile vastav kapoti alune - täissöönud 137 hobust kappamas. Tühikäik kipub ikka lainetama aegajalt, mingi 100rpm piires. Ise kahtlustan kuskil vaakumi leket, sest piduri vaakumvõimendi on läbi roostetamas ja enam ei hoia tühikäiku, kui maanteel käik välja võtta. Enne ikka oli kenasti 1000-1200rpm... Pidurdamisel tahab vahel veidi ära kooleda. Sellega peab tegelema. Uus võimendi ei maksnud väga palju. Samuti märkasin roostetäppe karteril. Suvel vb vaja jälle karteripõhi välja vahetada. Eks see poola plekk on ka nagu ta on.
Plekkveljed elavad ka ilmselt viimast talve. Kas rändavad vanarauda, kuskile millegi raskuseks, või tuleb tuhin ja lasen laiemaks keevitada. Türil tehakse, 80€ jooks.
Muu on nagu tipptopp. Veebruaris, enne kodumaalt minekut vaja ülevaatus sooritada, et tagasitulles oleks hea sõitma hakata kohe. Ilmselt ei kujuta ette, kuidas Mazda ilma minuta või mina ilma Mazdata saan olla paar kuud...
Aga paar pilti kah siis.

hea ja odav stange osteti ka nina alt ära natuke aega tagasi, seega otsin stanksi edasi.. Määrisin ka seisupiduri jälle ära ja jälle hea küljetamas käia. Asfaldil jälle pidurdab nii, et vile taga. Ilmselt mitte kauaks, sest trossid on ka oma aja ära elanud ja kõrist tuli korralikku roosteläga,kui sinna natuke MoS2 sai suratud. Salongivalgustus tuleb samuti ära korrastada, armatuuris jälle pooled hõõglambid pimedad...
Ongi kõik.