• Reklaam
Koeru Perekodu

Mazda 626 GW 2.0 100kW 99a. - Mario

Andke ka teistele mazdaklubi foorumi kasutajatele teada mis autoga sõidate.

Re: Mazda 626 GW 2.0 100kW 99a. - Mario

PostitusPostitas KRANTS » 25 Nov 2011, 08:45

Mario kirjutas:PTÜI.. kui töötab, ära näpi :D

Samuti on olemas ütlus: "Kui seda ei õnnestu haamri ja rellakaga parandada, siis on viga elektrooniline!" :lol:
KRANTS

PostitusPostitas cabernet1 » 26 Nov 2011, 22:25

ja kodanik Murphy on öelnud, et mida ei saa koost lahti võtta, laguneb ise laiali :crazy:
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas Mario » 27 Nov 2011, 16:04

kodanik murphy oli ka ilmselt jaapani auto omanik. :D
If you can't fix it with a hammer... Then you've got an electrical problem!! :idea:
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas Mario » 28 Nov 2011, 13:03

niih..
täna sai siis lõpule paar aastat kestnud jama.
Kaugtuled on tagasi. :)
Lüliti oli tõesti terve ning releeni ei jõudnud juhtimpulss. Ilmselt on katkestus tekkinud kuskile, kus juhtmekip läheb esitiiva sisse. Ma ei hakanud seda enam üles otsima ning tõmbasin lülitist otsejuhtme releesse, väike jootmistöö ja isoleeriga vormistamine, ning kõik tuled on kenasti alles. :)
Udutuled roogin välja ja asemele lähevad prožektorid. :)
Siis on kõik ilus ja korrektne ja nähtavus säilind. :)
Mazda insenerid on tõesti voolujuhtmed teinud vasest ja tundub, et ei pääse ka udutulede juhtmestiku asendamisest ikkagi :(
Muidu on äge. :D
If you can't fix it with a hammer... Then you've got an electrical problem!! :idea:
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas JaanusM » 28 Nov 2011, 13:58

Mina olin kohustatud enda omal udutule juhtmed välja vahetama. :D. Nägid isegi kui kaunid juhtmed mul rippusid seal. :D.
Kuigi tegelt mul vist viga juhtmetes polnudki, sest jebisin ühe tulega selle asemel, et vahelduseks teist proovida.. viga oli hoopis pistikus :D.

Aga lõpp hea kõik hea.
Kui sul pole aega oma autoga tegeleda siis sõida bussiga,mitte ära kiru, et auto laguneb.
Kasutaja avatar
JaanusM

PostitusPostitas Mario » 28 Nov 2011, 18:05

JaanusM kirjutas:Mina olin kohustatud enda omal udutule juhtmed välja vahetama. :D. Nägid isegi kui kaunid juhtmed mul rippusid seal. :D.
Kuigi tegelt mul vist viga juhtmetes polnudki, sest jebisin ühe tulega selle asemel, et vahelduseks teist proovida.. viga oli hoopis pistikus :D.

Aga lõpp hea kõik hea.

jep. me oleme ühed leiutajateküla Lotte'd :D :D :thumbup:
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas cabernet1 » 30 Nov 2011, 08:32

Mario kirjutas: Udutuled roogin välja ja asemele lähevad prožektorid. :)

Küsiks, kas need näitama kah hakkavad? Näiteks oma putukal mõtlesin algselt sama, kuid ei anna nii palju reguleerida ülespoole, et valgustaks. Udukatena näitavad ca 5 m enda ette ja on täiesti kasutud. Põhjuseks võib olla muidugi minu enda raskus väikse auto suhtes, kuid siiski.
Ideena olen ise mõelnud esipampersisse teha suhteliselt suured augud, väljaehitised ning panna suuremõõdulised ümarad lisatuled... Väljaehitiste servale aga LED päevatuled... Ehk sinulgi mõistlikum mõelda udukate säilitamisele ning lihtsalt lisatulede paigaldamisele...
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas Mario » 30 Nov 2011, 14:06

mul udutuled siiani olnudki vaid päevatulede funktsiooni all.. ehk siis udus nende kasu on suht nullilähedane.. seal all näeksin parema meelega Hella FF seeriast miskit.. Need reguleerid kenasti paika ja hoplaa.. :)
mingit lisaaretist ei taha enam. Mu hallil oli numbritule tagune plaat, kus kõrvad küljes ja FF300 oli seal päris mahe.. FF300 läheb mul enamvähem stange auku ära ka ja see oleks päris vahva sinna. Optika on Hellal hea.
Päevatuled on mul nagunii automaatsed, seega ei näe mõtet lisaks midagi sinna toppida.
Eks näis, enne on vaja see raha kokku kraapida. Üks lahke klubiline oli nõus enda omadest loobuma, peab vaid oma silmaga üle vaatama selle sobivuse ja siis hakkama proovima.
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas cabernet1 » 30 Nov 2011, 15:02

Mario kirjutas:Päevatuled on mul nagunii automaatsed

Tähendab sul ei ole mitte automaatseid päevatulesid vaid sul on automaatsed lähituded? See tähendab, et kõikaeg koormad neid lampe, mida on pimedas kõige enam vaja ning millede pirni vahetus nagu minuomal on kõige keerulisem?
Olen korduvalt juhtind tähelepanu asjaolule, et lähituled ja kaugtuled ei sobi pidevaks kasutamiseks vaid kasutamiseks pimedal ajal. Päevatuledeks võiks olla ikka midagi eraldi, kasvõi 2 taskulampi. Lähitulede kasutamine päevasel ajal ei anna midagi juurde, kuid töölepingu lõpetanud lähituli võtab pimedas meeletult ära...
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas Mario » 30 Nov 2011, 15:18

hehe. jah, nii ta on.
No ma olen alati varulampe autosse ostnud, et vajadusel poleks üllatusi. Pole õnneks see vahetamine ka keeruline. Kaks näpuliigutust. Aga noh, eks näis, mis saama hakkab.
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas cabernet1 » 30 Nov 2011, 15:51

Hea, kui on 2 näpuliigutust ja lamp vahetatud... võid saada sellise nagu minul - pool päeva n.ssi ja tule eemaldamist või nagu miskine renault le ront megane, kus tuleb esiratas alt ära võtta... Lisaks palju lolle, kes sellist tööd isegi ei mõista. Vat siis on keset ööd ootad autoabi...
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas Mario » 30 Nov 2011, 18:50

loll ma õnneks pole :mrgreen:
üks endine mazdamees tõi oma diiselbemmi remontida, et tallinnas polevat enam inimesi, kes oskaks midagi peale hakata... Eks ma siis püüan oma mainet hoida mittelollina. :mrgreen:
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas Mario » 06 Dets 2011, 22:41

talvekad all, naelad krõbisevad. Libiseb ka praeguse plögaga päris kenasti.. Ometi jäävad bemmid ja muud roppused selja taha, nagu ajuhälve oleks mõnel selle lörtsiga tekkinud..

Auto on end hästi ülal pidanud. Teen talle jõuludeks ilusa kingituse, praegu lihtsalt kallan ja tallan. üritan lähiajal ühe lekkiva rehvi ka ära lappida. Hetkel on lihtsam iga 3 päeva tagant pool atti juurde lasta, kui rehvi hakata uuesti paigaldama... Ilmselt on 12.a vanad plekkveljed oma töö teinud ja väsinud roostest.. Lasin küll rehvid velje küljest lahti, määrisin uuesti seebiga, aga see üks, mis oli auguga, laseb ikka kuskilt läbi..

Tegin paar pilti ka, millest Porku inspiratsiooni sai .. :D
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas R-go » 07 Dets 2011, 01:01

Mario,võta rehv veljelt maha ja lükka terasharjaga veljeservad puhtaks.Vaheta võimalusel ventiililutid ära ja pane rehvid veljeliimiga peale tagasi.Peks õhku pidama jääma kui rehvikannad ikka alles on :) .Samas äkki tõesti hoopis mingi naelake sees.
Mina ei tea midagi,aga mõni ei tea sedagi ;)
Kasutaja avatar
R-go

PostitusPostitas KRANTS » 07 Dets 2011, 06:43

Mario, kus sa 10ndal oled? :mrgreen:
KRANTS

PostitusPostitas Mel206 » 07 Dets 2011, 10:08

Kus huvitavas kohas on tehtud viimased pildid,seal justkui sild ja kiige, lumi ka maas,see kuskil põhjapool :think:
keretööd,keevitus,maalimine 56849477
http://nagi.ee/photos/melkoiv/sets/
Kasutaja avatar
Mel206

PostitusPostitas cabernet1 » 07 Dets 2011, 11:13

Peaks olema suhtkoht Eestimaa südames. Eeldan, et Säreveres.
Koerte Värvimine
Kasutaja avatar
cabernet1

PostitusPostitas JaanusM » 07 Dets 2011, 12:12

Särevere kooli õppesõidu plats ma pakun. :D.
Kui sul pole aega oma autoga tegeleda siis sõida bussiga,mitte ära kiru, et auto laguneb.
Kasutaja avatar
JaanusM

PostitusPostitas oggi1 » 07 Dets 2011, 13:02

Kui mina seal koolis õppisin ,siis oli meil tehtud sinna nn. jäärada. Nii mõnigi masin leidis seal oma lõpu :mrgreen:
555 46198
Kasutaja avatar
oggi1

PostitusPostitas Mario » 08 Dets 2011, 00:30

Jap, nii on. Meil hakkas igav, läksime vedisime rehvidest raja maha ja tegime kursavennaga tagurpidi vigursõitu. Mazda beats Audi kitsates oludes :mrgreen: Ja kuna see "kiik" oli eelmisel aastal kohaliku rallisprindi üks elemente, siis see oli veetud kõrvale, et säästa teda veidi... Ma proovisin ka sinna ronida, aga esivedu, raske tagaots (mul ju valukad ka tagaruumis) ja libe puit.. Tagarattad enam üle ääre ei tulnud ja mul oli pärast tükk tegu minema saamisega, aga nagu vanasõna ütleb, et s*tt s*ta külge kinni ei jää, ei valetanud vanasõna ka seegi kord, roolipööre paremale, veidi libistamist ja siis kiire lappamine vasakule ja sain libeda muru peal kiigest vasakult mööda kenasti..

Ergo, ventiilid said bemmis töötades uued juba aasta algul... ja probleemi algena arvasin seda lapitud kohta, mis eelmisel nädalal nööriga lapitud sai.. aga tutkit.. lasi velje vahelt välja. Paar korda 4kg haamriga rehvi pihta ja korras. Enam ei leki. Egas ma ka loll ole, enne kui alla panin, said kõik velje pealt lahti surutud ja seebiga kokku.. apraku 12 aastat on pikk aeg, et plekkveljed ära roostetaks ja nüüd vannun küll käsi südamel, et need veljed näevad viimast talve.. kui just ei tule kiiksu ja ma keevitan nad laiaks.. üldiselt ei ole mõtet neid pidada enam. Lihtsam osta 16" talvekad ja vurada valudega edasi.. mis tuletabki meelde, et pean rehvid maha kakkuma ja projekt võib alata :think:

Krants, Türilt sa mind igatahes ei leia. :oops: :P Eks ma kodumail olen ilmselt.
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas R-go » 08 Dets 2011, 01:06

Ole nüüd Mario,ega ma siis paha pärast.Kuidagi tahaks ikka mina kah sulle vastutasuks kasulik olla :wink: .(Veljed/rehvid ju mu igapäevatöö,seal igasuguste asjadega kokku puutunud.)
Ja mina olen nüüd küll viimane kes sind lolliks peab :) .
Mina ei tea midagi,aga mõni ei tea sedagi ;)
Kasutaja avatar
R-go

PostitusPostitas Mario » 17 Dets 2011, 23:36

R-go kirjutas:Ole nüüd Mario,ega ma siis paha pärast.Kuidagi tahaks ikka mina kah sulle vastutasuks kasulik olla :wink: .(Veljed/rehvid ju mu igapäevatöö,seal igasuguste asjadega kokku puutunud.)
Ja mina olen nüüd küll viimane kes sind lolliks peab :) .

ma sain aru küll.. ma ka toda pigem naljana nagu mõtlesin :D
.. kui üldse rehvi kohta nõu küsida, siis sinult. eks ma järgmine kord seda ka teen, kui oma mõistus kokku jookseb, äärepealt olekski kõlland, et kuda veel velje pealt rehvi maha saada, kui tegemist on sõiduautoga ja plekkveljega, aga rehvid on peale pandud kaubiku omad ja ilmselgelt väikse avaga, ei saanud randist enam kätte... :? Õnneks inimene oli arusaaja ja mustrit oli ja nagunii tahtis need koledad veljed minema visata, siis uuesti rehv täis, tasakaalu ja läks auto alla tagasi... Kui ikka väga masu on, siis ei ole ikkagi mõtet C-rehvi sõiduka veljele toppida... :P
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas pokenaut » 17 Dets 2011, 23:51

Mario kirjutas:Kui ikka väga masu on, siis ei ole ikkagi mõtet C-rehvi sõiduka veljele toppida... :P

Krt, ma küll pole aru saanud, et neil mingi muu vahe peale külgseina tugevuse oleks, sõites võib hambad välja põrutada, muud midagi. Maha võtta/peale panna on neid suht OK võrreldes veljekaitse servaga madalaprofiililiste rehvidega, mis on kõvasti jäigema külgseinaga.

Ainus ülikõva külgseinaga C-rehv, mis meelde tuleb on vana Masteri prott.
(+372) 50 68 562 < Eero
pokenaut

2008 Mazda 6

PostitusPostitas Mario » 22 Jaan 2012, 18:02

Olen üle tüki aja foorumis ja ei lähe 5 minutitki, et lollustega hakkama saada :mrgreen:

mhm. mul kursaõde pani oma Scorpale needsamad Masteri C-protid... ei tea, kas me võimlesime 4 mehega, et maha saada? :mrgreen:
ja maha me neid ei saanudki. Jäi ikka see, et velje pealt korra lahti, ääred puhtaks, seebiga kokku ja lasime õhu sisse tagasi... Scorpa velg on ka muidugi see tore, kus plekkveljel on kõvad randid, mis peaksid rehvi paigal hoidma...

Aga et siis autoteemadel...

peale seda, kui suutsin tagasilla reguleerpoldid puru keerata, tõmbasin tuimalt elektroodiga punktid peale hetkel kontsudele ja nii jäi. 60€ uue poldi eest on veidi liigne. Kui kellelgi on korralikke GW tagasilla reguleerpolte tagasillale, olen üks suur kõrvik. :)
Ostsin uue šarniiri, mis tuleb lähiajal ära vahetada, siis ootan võimalust klaasikotta minna.. Tuleb välja, et Eestist Mazda klaasi saamine on üsna raske. Elvas neid klaase vorbitakse, kuid paraku on tellimused muudele markidele suuremad ja Mazda klaasi kohe võtta pole. Nii ma siis ootan siin juba tükimat aega. Järgmiseks nädalaks peaks saabuma siis lõpuks see õnnis hetk, et ma saan ka uued kojamehed osta.

Koolis oli niisama igav viimastel nädalatel, nokitsesin Lennu diiselbemarit, Cabernet käis ka paar korda oma lonkava mutukaga ja siis sai õndsale puhkusele. Et jõulud ladusalt läheks, sai ära vahetatud õli ja küünlad. Läks ikka sisse King Oil ja küünlad BCPR-6ES. Hetkel küttekulu külmemate ilmadega on vähe tõusnud, kuid eks oma osa on ka külmalt lühike ots poodi ja tagasi... Maanteekulu on igati eeskujulik siiani - paagitäiega jutti ligi 920km söögi- ja metsapeatustega. Oli lihtsalt igav noh ja sai natuke tööasju aetud ja silmaringi avardatud lõunanaabrite juures. :mrgreen:
kleepisin ka ühe tuuningvärgi ette, nüüd on siis märgile vastav kapoti alune - täissöönud 137 hobust kappamas. Tühikäik kipub ikka lainetama aegajalt, mingi 100rpm piires. Ise kahtlustan kuskil vaakumi leket, sest piduri vaakumvõimendi on läbi roostetamas ja enam ei hoia tühikäiku, kui maanteel käik välja võtta. Enne ikka oli kenasti 1000-1200rpm... Pidurdamisel tahab vahel veidi ära kooleda. Sellega peab tegelema. Uus võimendi ei maksnud väga palju. Samuti märkasin roostetäppe karteril. Suvel vb vaja jälle karteripõhi välja vahetada. Eks see poola plekk on ka nagu ta on.
Plekkveljed elavad ka ilmselt viimast talve. Kas rändavad vanarauda, kuskile millegi raskuseks, või tuleb tuhin ja lasen laiemaks keevitada. Türil tehakse, 80€ jooks.
Muu on nagu tipptopp. Veebruaris, enne kodumaalt minekut vaja ülevaatus sooritada, et tagasitulles oleks hea sõitma hakata kohe. Ilmselt ei kujuta ette, kuidas Mazda ilma minuta või mina ilma Mazdata saan olla paar kuud...
Aga paar pilti kah siis.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

hea ja odav stange osteti ka nina alt ära natuke aega tagasi, seega otsin stanksi edasi.. Määrisin ka seisupiduri jälle ära ja jälle hea küljetamas käia. Asfaldil jälle pidurdab nii, et vile taga. Ilmselt mitte kauaks, sest trossid on ka oma aja ära elanud ja kõrist tuli korralikku roosteläga,kui sinna natuke MoS2 sai suratud. Salongivalgustus tuleb samuti ära korrastada, armatuuris jälle pooled hõõglambid pimedad... :|
Ongi kõik.
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

PostitusPostitas Mario » 26 Jaan 2012, 22:40

niih. saab lõpuks ära märkida ka klaasivahetuse. Maksma läks 2 tundi ja 116€. Originaalklaas lagunes ära võtmisel täielikult. :(
Sai vähemalt nokia antenni piilari sisse ära peita, et kui maha rookimiseks läheb, ei pea laepolstrit katkuma hakkama...
Päris harjumatu viimase 4 aasta jooksul ilma kriimude ja asjadeta sõita. vaade on nii selge... Nordglass, loodame et peab.
Paganamas, nüüd peab ju uued luuad ka hankima... :lol:
Kasutaja avatar
Mario

1999 Mazda 626

EelmineJärgmine

Mine Lugejate autod

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist